Trabzon Gezilecek Yerler Bölüm 1 - Uzungöl, Demirkapı


Trabzon'un Büyüleyici Rotası: Uzungöl'den Demirkapı'ya Doğa Harikaları


Trabzon, Karadeniz'in incisi, doğal güzellikleri ve eşsiz lezzetleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar sunuyor. Bu hafta, Trabzon'un en ünlü doğa harikası Uzungöl'ü ve Demirkapı Haldizen Köyü Yaylası'nı keşfettik.

Uzungöl
Trabzon'a 85 km mesafede, Çaykara ilçesinde yer alan ve doğal bir göl olan bu cennet köşesi, 1989 yılında ilan edilen Uzungöl Tabiat Parkı'nın bir parçası. Göl, yamaçlardan düşen taşların Haldizen Deresi'nin önünü kapatmasıyla oluşmuş ve 1000 metre uzunluğunda, 500 metre genişliğinde.Uzungöl'den sonra rotamızı

Demirkapı Haldizen Köyü Yaylası
Uzungöl'ün hemen üstünde yer alan bu köy, Karadeniz'i daha yoğun yaşayabileceğiniz, sakin ve huzurlu bir alternatif sunuyor. Köyün çevresindeki göller, doğaseverler için keşfedilmeyi bekleyen gizli hazineler. Aygır Gölü, Balıklı Göl ve çevresindeki diğer göller, doğanın sunduğu eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Yayla, Uzungöl'e göre daha sessiz, sakin ve Karadeniz'in doğasını yoğun bir şekilde yaşayabileceğiniz bir yer. Burada, yöresel ürünlerin tadına baktık, muhlama (kuymak), tereyağında alabalık gibi bölgeye özgü lezzetlerin yanı sıra yöresel müzik eşliğinde keyifli anlar geçirdik.

Büyüleyici Trabzon'u keşfetmeye ve Karadeniz'in eşsiz doğasında unutulmaz bir tatil deneyimi hazır mısınız

Detaylı bilgi ve rezervasyon için bizimle iletişime geçebilirsiniz ☎️ 0850 2424040 
KATEGORİLER