Trabzon Gezilecek Yerler Bölüm 2


Trabzon'un Tarih ve Lezzet Dolu Yüzleri;Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi


Merhaba seyahat severler! Bu kez rotamız, doğası, tarihi ve tabii ki eşsiz lezzetleriyle ünlü Trabzon. Trabzon gezimizin ikinci bölümünde, sizlere Sümela Manastırı'nın mistik atmosferinden, Ayasofya Müzesi'nin tarihi dokusuna kadar birçok eşsiz noktayı tanıtacağız. Ve tabii, Trabzon denilince akla gelen enfes lezzet duraklarını da unutmadık!

Sümela Manastırı: Doğanın Kucağında Bir Tarih

Maçka ilçesinin Altındere Köyü'nde yer alan Sümela Manastırı, yaklaşık 300 metre yükseklikteki bir kayalık üzerinde yer alıyor. Karadeniz'in yeşiliyle çevrili bu tarihi yapı, ziyaretçilere adeta bir zaman yolculuğu vaat ediyor. Manastırın hikayesi, zengin freskleri ve etkileyici mimarisi kesinlikle görülmeye değer.

Ayasofya Müzesi: Tarihi ve Sanatı Buluşturan Mekan

Trabzon merkezde yer alan Ayasofya Müzesi, geçmişte kilise ve cami olarak kullanılmış olup, bugün müze olarak hizmet vermektedir. Restorasyon çalışmaları sonucu eski ihtişamına kavuşan bu yapı, ziyaretçilerini tarihin derinliklerine götüren bir atmosfere sahip.

Gurme Keşifler: Hamsiköy Sütlaç ve Çardak Pide

Trabzon'un meşhur lezzetlerini tatmadan dönmek olmaz! Hamsiköy'ün ünlü sütlaçları ve Çardak Pide'nin kuşbaşılı pidesi, lezzet duraklarımızdan sadece birkaçı. Her biri, bölgenin zengin mutfağının bir yansıması.

Tarihi Çolağın Fırını:

Ekmek Üstünde Bir Karadeniz Serüveni
Trabzon'un ekmek kültürü de bir başka! 153 yıllık tarihi ile Çolağın Fırını'ndan alacağınız Trabzon ekmeği, mısır ekmeği ve diğer yöresel lezzetler, seyahatinize tat katacak.

Trabzon, her köşesiyle keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Tarihi, doğası ve lezzetleriyle unutulmaz bir Karadeniz macerası için bizimle iletişime geçebilirsiniz ☎️ 0850 2424040 
KATEGORİLER